MAZI
–––

12 individual houses in Mazière de Touraine

CLIENT
Val Touraine Habitat

TEAM
MU / B2i / Adx / Atf

SURFACE
950 m2 shon

BUDGET
1 100 000€ ht

ENVIRONNEMENTAL ASPECT
RT2012 / Qualitel / wood structure

STATUS
Under construction

locATION


-Strong urban cohesion of the proposition with the surrounding country area and creation of public space

-Optimization of the orientation of the volume of the houses with the objective of reducing energy consumption to a strict minimum

- The houses are placed between a front and back garden in order to create a soft transition between public and private space.

- Differentiation of rental and terraced houses:

Rental houses are isolated and positioned in the heart of the estate, whereas the terraced houses are placed at the entrance of the estate.

- All the houses organize themselves around an L type geometry, corresponding to day and night spaces. Their designs are broken down into three modules which, when assembled, adapt themselves to each plot.

- Each house has a double orientated living room and an accentuated slanted roof in order to optimize the volume of the house in an environmental logic.